Aká nádoba
je vhodná na šľahanie snehu?
Nádoba, v ktorej šľaháme sneh alebo šľahačku, musí byť dokonale čistá a zbavená
mastnoty. Ak sneh pekne nepení, často je na príčine špinavá alebo zamastená
nádoba.
Ako sa najlepšie
vyšľahá sneh?
Najkvalitnejší sneh spravíme vtedy, keď bude bielok veľmi studený. Aj tempo
šľahania je rozhodujúce. Najprv treba šľahať pomaly, potom rýchlosť zvyšujeme.
Tip: Štipka soli pomôže urobiť nádherný sneh.
Prečo sa sneh rozteká?
Sneh sa roztečie pri vmiešavaní do horúcich pokrmov. Zabránime tomu tak, že
pred pridaním snehu jedlo trochu ochladíme. Sneh nesmie byť ani veľmi tekutý,
ani priveľmi hustý. Jeho tuhosť si otestujeme takto: ak po ňom prejdeme lyžicou,
musí po nej ostať ryha, ktorá sa hneď neuzavrie.