Potrebujeme:
500g rybieho filé
citrónovú šťavu
soľ
hrubú múku
2 vajcia
100g kukuričných lupienkov
olej
na hubovú
omáčku:
1 cibuľu
olej
300g šampiňónov
1PL dijonskej horčice
soľ
mleté čierne korenie
100ml zeleninového vývaru
1PL hladkej múky
250ml šľahačkovej smotany
citrónovú šťavu
Postup:
Rybie filé umyjeme, pokvapkáme citrónovou šťavou a na 2 hodiny dáme na chladné
miesto. Potom osušíme, osolíme, obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných so
soľou a v potlčených lupienkoch. V rozohriatom oleji vyprážame z oboch strán.
Filé preliate omáčkou podávame s cestovinou.
Hubová
omáčka: nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji, pridáme
očistené, pokrájané huby, horčicu, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a niekoľko
minút podusíme. Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali múku a ešte krátko
povaríme. Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou.