Kapor podľa Zelenky

Potrebujeme:
8 väčších alebo 12 menších porcií kapra, 3 zelené papriky, 1/2kg rajčín, 2 väčšie cibule, 1 citrón, 1/4kg hl.múky, 1/2 bal.sladkej papriky, štipku tymiánu, 8 str.cesnaku, 4 bobkové listy, 6 guličiek nového korenie, soľ, olej.

Postup:
Osolené porcie kapra obalíme v múke s paprikou a prudko osmažíme na rozpálenom oleji. Porcie vyložíme na pekáč. Do toho istého oleja dáme pokrájanú cibuľu, usmažíme do sklovita, pridáme 6 guličiek nového korenia, bobkové listy, tymián, cesnak nakrájaný na plátky, papriky nakrájané na rezance a odokryté chvíľu podusíme. Pridáme kolieska rajčín, osolíme a ešte chvíľu podusíme. Zmes nasypeme na porcie ryby, rovnomerne urovnáme, ozdobíme kolieskami citróna a vo vyhriatej rúre zapečieme.