Rybacie fašírky 1

Postup:
1kg rybieho filé pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme sneh z 5-7 vajec, osolíme podľa chuti a ešte zo studenej zmesi (filé melieme polozamrznuté) formujeme malé fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame.

Rybacie fašírky 2

Potrebujeme:
1 konzervu rýb v rajčinovej omáčke
1 vajce
250g varených zemiakov
1 cibuľu
1 PL masla
mleté korenie
soľ
strúhanku
tuk na vyprážanie

Postup:
Ryby vyberieme z rajčinovej omáčky, dáme do misky, pridáme najemno nastrúhané zemiaky, vajce, nastrúhanú cibuľu, rozohriate maslo, korenie, soľ a podľa potreby zahustíme strúhankou. Všetko dobre premiešame. Zo zmesi formujeme menšie fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke a po oboch stranách vyprážame na rozpálenom tuku. Podávame ozdobené plátkom citrónu.