Sleď s horčicovou omáčkou
Potrebujeme:
4 slede, citrón, 1PL oleja, 1PL oleja, soľ, korenie,
Omáčka: 2PL masla, 2PL hl. múky, 500ml mlieka, 1PL kaparov(nemusia byť),
4PL plnotučnej horčice, 1/2 citrónu. 1KL cukru, korenie, soľ.
Postup:
Slede pozdĺžne rozrežeme, otvoríme a pomocou ostrého noža ich opatrne zbavíme
chrbtice a ostatných kostí. Pokvapkáme citr.šťavou, dáme do pôvodného tvaru, osolíme,
okoreníme, potrieme olejom a grilujeme, medzitým si pripravíme omáčku. K rozohriatemu
maslu pridáme múku, opražíme, za stáleho miešania zriedime mliekom a dobre povaríme.
Nakoniec pridáme nasekané kapary, horčicu a citr.šťavu a 5-6 min. povaríme,