Zapečené rybie filé
Potrebujeme:
100g rybieho filé, 150g oleja, 150g šunky, 50g hrášku, 50g tvrdého syra, 100g
hl.múky, 2,5dl bešamelovej omáčky, soľ, korenie, 50g masla.
Postup:
Rybie filé osolíme, okoreníme, obalíme v hl.múke a na oleji opečieme. Poukladáme
na maslom vymastený pekáč. Na rezance nakrájanú šunku a uvarený hrášok urestujeme
na masle. Rozložíme na upečené filé, prikryjeme bešamelovou omáčkou, posypeme
nastrúhaným syrom a v horúcej rúre upečieme.
Bešamel: 30g masla, 30g hl.múky, 2dl mlieka alebo smotany, 2 vajcia, soľ,
petržl.vňať (nemusí byť).
Do roztopeného masla dáme hl.múku, zohrejeme, zalejeme mliekom alebo smotanou,
osolíme a uvaríme hustú omáčku. Po odstavení z ohňa pridáme posekanú petržl.vňať,
žĺtky, dobre vymiešame a nakoniec pridáme z bielkov ušľahaný tuhý sneh.