Potrebujeme:
1 balenie cestovín z tvrdej pšenice - najlepšie motýliky alebo penne
1 balíček kuracích pŕs
1 sladkú smotanu
3 ks syra Bambino (alebo hocijaké iného syra v črievku)
1 balíček mrazenej zeleniny (mrkva, hrášok, kukurica)
2 strúčiky cesnaku
olej - naj olivový
malú cibuľu
petržlenovú vňať
čierne mleté korenie
soľ
Postup:
Dajte variť
mrazenú zeleninu, aj cestoviny. Na oleji upražte do sklovita
cibuľku, pridajte na malé kocky pokrájané kuracie prsia, opečte osolené a
okorenené mletým čiernym korením. Tesne pred dohotovením zalejte sladkou
smotanou, vytlačte všetky syry z črievka, premiešajte a povarte len toľko,
aby sa všetko spojilo, pretlačte cesnak, odstavte z ohňa. Mäso by malo byť v
bohatej omáčke, pretože keď všetko nakoniec zmiešajte, cestoviny si ešte
vezmú omáčku a zmäknú. Preto ich nevarte úplne do mäkka, ale len „al dente".
Všetky suroviny - mäso, uvarenú zeleninu, cestoviny zmiešajte, posekajte
petržlenovú vňať a odložte do chladničky. Dá sa jesť ihneď teplé, no aj
studený je šalát vynikajúci. Treba však niekoľkokrát vybrať z chladničky a
premiešať, pretože naspodku sa hromadí omáčka.
TIP: Kto
má rád pikantnejšie, môže pridať k mäsu na panvicu jednu sušenú a
posekanú čili papričku.