Šalát z kyslých rýb
Potrebujeme:
250g kyslých rýb, 4 zemiaky, 1 cibuľu, 2 sladkokyslé uhorky, 2 jablká, 2 rajčiny,
1PL octu, 1KL horčice, ml.korenie, 1PL šalátového korenia - olej, citr.šťavu,
soľ, 1 vajce natvrdo, 2-3PL vody.
Postup:
Kyslé ryby vykostíme a pokrájame na menšie kúsky. Zemiaky uvaríme v šupe, očistíme,
necháme vychladnúť a pokrájame na kocky, cibuľu na kolieska, uhorky a jablká na
malé kocky a rajčiny na osminky. Všetko premiešame a zalejeme nálevom z octu,
horčice, ml.korenia, oleja, citr.šťavy, soli a vody. Necháme postáť 1-2 hod. Ozdobíme
vajcom.