Potrebujeme:
1kg mrazenej tresky (filety)
2 majolenky 250ml (najlepšie Hellmanns)
3 stredné cibule
2PL plnotučnej horčice
3-4 sladkokyslé uhorky aj so šťavou (asi 1dl)
2 mrkvy
300ml octu
3KL soli
3 bobkové listy
1KL mletého čierneho korenia
1KL celého čierneho korenia
vegetu podľa chuti
Postup:
Tresku rozmrazíme a vložíme do 3 litrov vriacej vody s 250ml octu, soľou, bobkovým
listom a celým čiernym korením a mrkvou. Varíme 15-20minút, vyberieme spolu
s mrkvou, necháme odkvapkať a vychladnúť. Potom vidličkou tresku roztlačíme
na jemné kúsky, poprípade posekáme nožom. Pridáme mleté korenie, horčicu, nastrúhame
uhorky a mrkvu a pridáme šťavu z uhoriek. Cibuľu nakrájame najemno, rozmixujeme
ponorným mixérom na kašu a pridáme k treske. Nakoniec pridáme majolky a dobre
premiešame. Dochutíme zvyškom octu, vegetou a šťavou z uhoriek. Dáme odstáť
do chladničky aspoň na 12 hodín.