Holandský šalát
Potrebujeme:
200g mäkkej salámy, 250g Eidamu, 3 vajcia, 150ml kečupu, 150ml kyslej smotany,
3-4 v šupe uvarené zemiaky, soľ, ml.korenie, worchestrová omáčka, sójová a chilli
omáčka, petržl. vňať.
Postup:
Salámu nadrobno pokrájame, zemiaky spolu so syrom postrúhame. Vajcia uvaríme natvrdo
a vychladnuté postrúhame alebo posekáme. Kečup zmiešame so soľou, korením a podľa
chuti s worch.omáčkou, sójovou (pozor, je slaná) a chilli omáčkou. Pripravenú
salámu, zemiaky a vajcia zmiešame, pridáme ochutený kečup a dobre premiešame.
Dáme do chledničky a pred podávamím ozdobíme petržl. vňaťou. Podávame s chlebom
alebo pečivom.