Potrebujeme:
2 hlávky šalátu
250g rajčín
1 uhorku
1 zväzok reďkovky
2 vajcia
200ml kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
soľ
citrónovú šťavu alebo ocot
cukor
Postup:
Umytý hlávkový šalát rozkrájame na rezance, rajčiny ponoríme do horúcej vody,
olúpeme a nakrájame na kolieska, uhorku (očistenú alebo celú) nastrúhame, reďkovku
nakrájame na tenké kolieska a vajcia posekáme na kocky. Takto pripravené suroviny
vložíme do misy: na dno dáme šalát, naň rajčiny, potom reďkovku a vajcia. Každú
vrstvu slabo osolíme a všetko zalejeme smotanou alebo jogurtom, do ktorej pridáme
trocha citrónovej šťavy alebo octu, soľ a 1 KL práškového cukru. Povrch môžeme
posypať nasekanou pažítkou.