Šalát Niva
Potrebujeme:
8 veľkých zemiakov, 115g prerastenej slaniny, 15ml oleja, plechovku žampiónov,
1 cibuľu, 5 reďkoviek, biele korenie.
Zálievka: 1 syr Niva, 2dl nálevu z kyslých uhoriek, 10ml horčice.
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupe, olúpeme a pokrájame na kocky. Slaninu pokrájame na kocky,
opražíme do chrumkava, necháme vychladnúť. Zemiaky vložíme do misky, pokropíme
olejom, primiešame žampióny, pokrájanú cibuľu, reďkovku a slaninu bez opraž.tuku.
dochutíme korením. V mixéri vymixujeme Nivu s horčicou a podľa hustoty dolievame
šťavou z uhoriek. Zalejeme zemiaky, premiešame a necháme odležať. Podávame k rybím
špecialitám.