Šalát Niva

Potrebujeme:
8 veľkých zemiakov, 115g prerastenej slaniny, 15ml oleja, plechovku žampiónov, 1 cibuľu, 5 reďkoviek, biele korenie.
Zálievka: 1 syr Niva, 2dl nálevu z kyslých uhoriek, 10ml horčice.

Postup:
Zemiaky uvaríme v šupe, olúpeme a pokrájame na kocky. Slaninu pokrájame na kocky, opražíme do chrumkava, necháme vychladnúť. Zemiaky vložíme do misky, pokropíme olejom, primiešame žampióny, pokrájanú cibuľu, reďkovku a slaninu bez opraž.tuku. dochutíme korením. V mixéri vymixujeme Nivu s horčicou a podľa hustoty dolievame šťavou z uhoriek. Zalejeme zemiaky, premiešame a necháme odležať. Podávame k rybím špecialitám.