Potrebujeme:
zemiaky
2x romadúr
4 - 5 cibúľ
hlávku cesnaku
slaninu alebo salámu
olej
zmes korenia podľa chuti
Postup:
Zemiaky olúpeme, nakrájame na osminky, dáme do pekáčika, polejeme olejom a okoreníme
zmesou korenia (soľ, čierne korenie, grilovacie korenie, gyros, kari a pod...)
a dobre premiešame.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200oC. medzitým nakrájame cibuľu na kolieska, cesnak
na plátky, slaninu na kocky a všetko podusíme na panvici. Zemiaky asi po 45
minútach prikryjeme pokrievkou na 15 minút, potom vyberieme z rúry a navrch
rozprestrieme podusenú zmes, ktorú ešte pokladieme plátkami romadúru a dáme
na 15-20 minút pod gril. Od tejto chvíle už musíme vetrať, ale stojí to za to.
Najlepšie chutí za tepla.