Smradíci

Potrebujeme:
zemiaky
2x romadúr
4 - 5 cibúľ
hlávku cesnaku
slaninu alebo salámu
olej
zmes korenia podľa chuti

Postup:
Zemiaky olúpeme, nakrájame na osminky, dáme do pekáčika, polejeme olejom a okoreníme zmesou korenia (soľ, čierne korenie, grilovacie korenie, gyros, kari a pod...) a dobre premiešame.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200oC. medzitým nakrájame cibuľu na kolieska, cesnak na plátky, slaninu na kocky a všetko podusíme na panvici. Zemiaky asi po 45 minútach prikryjeme pokrievkou na 15 minút, potom vyberieme z rúry a navrch rozprestrieme podusenú zmes, ktorú ešte pokladieme plátkami romadúru a dáme na 15-20 minút pod gril. Od tejto chvíle už musíme vetrať, ale stojí to za to. Najlepšie chutí za tepla.