Syrová roláda 1
Potrebujeme:
30-40dg tvrdého syra, 30 dg salámy, 30 dg plátkov šunky, 2varené vajcia, 2 lunexy,
1/8 masla, 1 cibuľa, soľ, korenie, petržl.vňať, steril.kápiu.
Postup:
Lunexy, maslo, vajcia, pomletý salam, pomletú kápiu a cibuľu, korenie, soľ, vňať,
všetko dobre premiešať. Tvrdý syr uvaríme v mikroténovom sáčku asi 15 min. Potom
vyberieme, rozvaľkáme asi na 1/2cm, poukladáme šunku, natrieme zmes, zabalíme
ako roládu, zakrútime do alobalu a necháme stuhnúť v chladničke.
Syrová roláda 2
Potrebujeme:
200g eidamu, 60g masla, 100g šunky (šunk.salámy), 2 vajcia na tvrdo, soľ, pažítku.
Postup:
Maslo vymiešame do peny, pridáme posekanú šunku, vajcia, soľ a dobre premiešame.
Eidam v celku položíme na suchú panvicu , vložíme do horúcej rúry a necháme zmäknúť.
Zmäknutý syr položíme na alobal a rýchlo rozvaľkáme na plát asi 10 x 15cm. Celú
plochunatrieme pripravenou nátierkou, ktorú posypeme pažítkou. Zvinieme do alobalu
a necháme stuhnúť.
Syrová roláda 3
Potrebujeme:
150g eidamu, 1 maslo, 3 kocky Lunexu, 2-3 vajcia natvrdo, 1 cibuľa, 1PL horčice,
šunka alebo klobása.
Postup:
Eidamskú tehlu ponoríme do vriacej vody (nevaríme, hneď vypneme) a necháme 15
min. vo vode. Vyberieme a na doske rozvaľkáme na štvorec a plníme plnkou.
Plnka: maslo, Lunex, vajíčka, cibuľu a horčicu, soľ, šunku spolu zmiešame natrieme
na plát syra a stočíme. Zabalíme do alobalu a dáme do chladničky. Touto plnkou
môžeme plniť aj papriky.