Bravčové údené zapečené v cestíčku
Potrebujeme:
800g br.údeného mäsa bez kostí, 1/2KL ml.korenia, 1 borievka, štipku cukru, 1
žĺtok, 2PL mlieka, 300g lístkového cesta.
Na omáčku: 3PL rajč.pretlaku, 250ml smotany, soľ, ml.korenie.
Postup:
Mäso posypeme korením, cukrom, rozdrvenou borievkou a uložíme na pekáč. Podlejeme1/8
l horúcej vody. Pečieme asi 20 minút. Dáme vychladnúť.
Rozmrazené lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a zabalíme doň vychladnuté
údené mäso. Dáme na 30 min. do chladničky. Potom potrieme mliekom, v ktorom sme
rozhabarkovali žĺtok. Pečieme 45 min.
Základom omáčky ja výpek z mäsa, pridáme doň pretlak a smotanu a za stáleho miešania
zmes varíme kým nezhustne. Dochutíme podľa potreby.