Fazuža s párkom

1.
Potrebujeme:
2,5 l fazule - uvari, 1fž.oleja, 1kg diétnych párkov, 2kg papriky, 1,5kg cibule, 3 rajč.pretlaky, 1 kečup.
Postup:
Papriku a cibužu pokrájame a udusíme. Uvarenú fazužu, nakrájané párky a ostatné prísady zmiešame, pridáme podža chuti sož, korenie, príp.feferónku. sterilizujeme 1/2hod. pri 100°C. Za 24 hod. ešte sterilizáciu opakujeme.

2.
Potrebujeme:

1kg cibule, 1kg diétnych párkov, 1kg papriky, 1kg fazule, 1kg rajčín, 250g cukru, 250ml oleja, 200ml octu, 1 deko.
Postup:
Fazužu uvaríme v osolenej vode a scedíme, párky pokrájame na kolieska, rajčiny, papriku a cibužu na pásiky. Cibužu opražíme na oleji do sklovita, pridáme rajčiny a papriku a spolu podusíme. Potom pridáme párky, prísady a nakoniec uvarenú fazužu. Horúcou zmesou naplníme pripravené poháre a dobre ich uzavrieme. Sterilizujeme 20 min.