Gazdovská pochúťka
Potrebujeme:
800g kyslej kapusty, 200g údenej klobásy, 2dl mlieka, 2 cibule, 2 žĺtky, 1 vrecko
zemiakovej kaše v prášku (na 3dl vody), 2PL horčice, 2PL hustej kyslej smotany,
2PL tuku, petržl.vňať, 2 bobkové listy, 4-5 čiernych korení, soľ, mleté korenie.
Postup:
Nadrobno posekanú cibuľu upražíme na tuku do sklovita. Pridáme kyslú kapustu,
bobk.list a ochutíme mletým korením. V hrnci prevaríme osolenú vodu, odstavíme,
vlejeme mlieko, vsypeme zemiak.kašu, vymiešame a odstavíme asi na 1 min., pokiaľ
nenapučí. Vmiešame petržl.vňať a kašu vložíme do zapekacej misy. Na plátky pokrájanú
klobásu vymiešame s kapustou a rozložíme na zemiakovú kašu. Horčicu rozotrieme
so žĺtkami a smotanou, vsypeme celé korenie a túto zmes rozdelíme po povrchu kapusty.
Zapekáme asi 10 min. Podávame teplé s chlebom.