Mortadella
1.
Potrebujeme:
1kg bôčika, 1PL vegety, 1PL sladkej papriky, 1KL soli, 6 vajec, 5 strúčikov cesnaku.
Postup:
Pomlieť, zamiešať, nechať 24 hod stáť. Potom dať do tlačenk.sáčku a variť 1,5
hod.
2.
Potrebujeme:
1kg bôčika, 5 vajec, 1KL soli, 1KL korenia, 2KL vegety, 2-3 strúčiky cesnaku,
troška ml.papriky (nemusí byť).
Postup:
Mäso pomelieme, pridáme suroviny a nakoniec cesnak. Miešame 0,5 hod. Natlačíme
do mikrot.vrecka a dáme do chladničky na 12-24 hod. Potom v tom vrecku varíme
na miernom ohni 1 hod.
3.
Potrebujeme:
2 kg bôčika, 6-7 vajec, 1KL soli, 1KL vegety, korenie, 1 hlávka cesnaku.
Postup:
2 krát pomelieme, necháme odstáť 24 hod. Dáme do tlač. sáčkov a varíme 2 hod.
4.
Potrebujeme:
1 kg bravčového pliecka
5 vajec
3 strúčiky cesnaku
1 KL vegety
štipku strúhaného muškátového orecha
1 KL mletého korenia
1 KL soli
Postup:
Mäso najemno pomelieme, pridáme vajcia, rozotretý cesnak, vegetu, muškátový
orech, korenie a soľ. Necháme odstáť 24 hodín. Masu vložíme do mikroténového
vrecka na tlačenku, na oboch stranách dobre uzatvoríme a previažeme. Vložíme
do hrnca s horúcou vodou a varíme 90 minút. Po vybratí necháme vychladnúť vo
vrecku. Potom vrecko odstránime a mortadellu obalíme v mletej červenej paprike.