potrebujeme:
2kg špekáčikov
1kg cibuliek
pohár sterilizovaných uhoriek
1 téglik plnotučnej horčice
1 KL mletého korenia
1KL pálivej papriky alebo chilli
1 KL soli
4 kapie
3dl kyslej kapusty
nálev: 500ml octu, 3KL soli, 1KL cukru, 1KL celého čierneho a nového korenia,
nálev z pohára sterilizovaných uhoriek, trocha chilli omáčky, voda na doplnenie.
postup:
špekáčiky olúpeme a narežeme tromi plytkými zárezmi. Horčicu zmiešame s čiernym
korením, pálivou paprikou a soľou. Zmesou potrieme zárezy, naplníme kolieskami
uhoriek a cibule a špekáčiky naskladáme do väčšej nádoby alebo pohára. Vrstvíme
na ne cibuľu, papriku, a kyslú kapustu, môžeme pridať aj feferónky. Pripravíme
si nálev: zmiešame uvedené suroviny a nálev krátko povaríme. Ešte teplým nálevom
zalejeme pripravený naložený pohár. Potom ho dáme do vodného kúpeľa a zohrejeme
až takmer do bodu varu. Pohár vyberieme a uzavrieme viečkom alebo celofánom.
Necháme v chlade uležať asi 14 dní.