Šošovica s ježkami zo špekáčikov

Potrebujeme:
400g šošovice
400g špekáčikov
2 cibule
80g rastlinného tuku
40g rastlinného oleja
20g hladkej múky
štipku soli
40g plnotučnej horčice
ocot na dochutenie

Postup:
Šošovicu preberieme, opláchneme a nasypeme do 1500ml vriacej vody. Prikryjeme, odstavíme a necháme si 20 minút odstáť. Potom dáme znova na oheň a šošovicu uvaríme takmer domäkka. Na 40g rastlinného tuku opražíme doružova 1 olúpanú a nasekanú cibuľu, pridáme hladkú múku a túto zápražku pridáme k šošovici. Spolu povaríme až šošovica úplne zmäkne. Nakoniec ju dochutíme horčicou a octom. Na povrchu špekáčikov urobíme ostrým nožom zárezy tak, aby vznikli malé kocky, ktoré opečením vytvoria ježka. Špekáčiky dobre opečieme na rastlinnom oleji alebo len nasucho na teflonovej panvici. Opražíme dozlatista druhú nahrubo nakrájanú cibuľu. Šošovicu dáme na taniere a touto cibuľou ozdobíme. Môžeme podávať aj so sladkokyslou uhorkou.