Zapekaná zelenina s údeninou

Potrebujeme:
250g žemlí, 600g karfiolu, 200g mrkvy alebo inej zeleniny, 4 celé vajcia, 50g údenej slaniny, 1 strednú cibuľu, 200g klobásky (špekáčiky alebo mäkká saláma), ml.korenie, vegeta, petržl. a zelerovú vňať, soľ, tuk, strúhanku.

Postup:
Vo vode namočené žemle dobre vytlačíme a zmiešame s uvarenou a na kocky nakrájanou zeleninou. Pokrájanú slaninu opečieme, pridáme na kocky nakrájanú klobásu, posekanú cibuľu a všetko popražíme. Pridáme vňate, osolíme, ochutíme a vmiešame celé vajcia. Hotovú masu dáme na vymastený a strúhankou vysypaný pekáč alebo formu a upečieme. Podávame s rôznymi druhmi šalátov.