Plnené vajcia na hriankách

Potrebuj
eme:8 vajec, 1/2 šálky zbytku akéhokoľvek pečeného mäsa, 100g žampiónov, sendvič, 50g masla, soľ, korenie.
Omáčka: 50g masla, 1PL hl.múky, 1/2 cibule, soľ, bobk.list, korenie, 1/2 l mlieka.

Postup:
Z masla a múky uvaríme svetlú zápražku a po častiach do nej vmiešame mlieko. Pridáme nakrájanú cibuľu, soľ, korenie a varíme 20 minút. Potom omáčku precedíme. Natvrdo uvarené vajcia pozdĺžne prekrojíme a vyberieme žĺtky. Zbytky mäsa a podusené žampióny jemno nasekáme a zmiešame s omáčkou. Osolíme, koreníme, mierne ohrejeme a touto zmesou plníme polovičky vajec. Vždy 2 polovice položíme reznou stranou dolu na tenký krajček sendviča potretého maslom. Zrovnáme na ohňovzdornú misu, pokryjeme ostatkom hmoty, posypeme prelisovanými žĺtkami, pokladieme maslom a dáme zapiecť do dobre vyhriatej rúry.