Vaječné krokety 1
Potrebujeme:
40g masla, 40g polohr.múky, šálku mlieka, 4 uvarené vajcia, 1KL masla, 1KL petržl.vňate,
1 vajce, 1 bielok, strúhanka, tuk na smaženie, soľ.
Postup:
Z masla a múky spravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a povaríme na hustú
kašu. Do polovychladnutej zamiešame 2 žĺtky, osolíme, pridáme vňať, posekané varené
vajcia a strúhanku podľa potreby. Spravíme valček o priemere 5 cm. Trocha sploštíme
a necháme vychladnúť. Pred vyprážaním nakrájame na dieliky veľkosti malíčka, obalíme
v rozšľahaných bielkach a strúhanke a vyprážame do červena. Podávame k zelenine
alebo so šalátmi.
Vaječné krokety 2
Potrebujeme:
4 vajcia natvrdo, 20g masla, 20g hr.múky, 1,5dl mlieka, soľ, korenie, petržl.vňať,
1PL strúhanky, 2PL ovsených vločiek, strúhanku na obalenie, tuk na vyprážanie.
Postup:
Uvarené vajcia posekáme nadrobno, pridáme hustý bešamel ktorý pripravíme z masla,
múky a mlieka, osolíme, okoreníme a pridáme petržl.vňať, strúhanku a ovsené vločky.
Zmes dobre premiešame a necháme postáť. Potom formujeme krokety, ktoré obalíme
v strúhanke a vyprážame.