Vajíčková huspenina

Potrebujeme:
7 vajec, 250g sterilizovanej zeleniny (Moravanka), 50g steril.žampiónov, 2 lahôdkové párky, 100g šunkovej salámy, 1 majolka (250ml), 30g práškovej želatíny, 1/2 kocky Masoxu.

Postup:
Vajcia uvaríme natvrdo a pokrájame na malé kocky. Pridáme scedený a odkvapkaný zeleninový šalát (nálev odložíme), párky pokrájané na kolieska, žampióny nakrájané na plátky a salámu nakrájanú na rezance. premiešame s majolkou. Nálev zo zeleniny dolejeme do 3dl vodou a zmiešame so želatínou. Pridáme Masox a pomaly za stáleho miešania zohrievame takmer do bodu varu - zmes však nesmie zovrieť! Odstavíme a necháme trocha vychladnúť. Mierne vychladnutú želatínu pomaly prilievame k vajíčkovej zmesi, premiešame a nalejeme do teflonovej alebo inej formy, vopred vypláchnutej studenou vodou. Necháme v chladničke stuhnúť. Vychladnuté vyklopíme a pokrájame na plátky. Podávame s pečivom.