Pečeňová paštéta
1.
2kg bravč.pečienky, 2kg bôčika, 2kg slaniny, 0,5kg horčice, 1,25 bal.mletého
korenia, majoránka, 10 vajec, 10dg soli.
Pomlieť, zmiešať s vývarom z 0,5 litra vody, 3guličky korenia a 3 bobkové listy.
2.
10kg (pečienka, bôčik, slanina), 2bal.korenia, 18dg soli, majoránka, 7 vajec,
variť 2 hodiny.
3.
2,5kg pečienky, 5kg bôčika, 0,5kg horčice, 1 bal.mletého korenia, majoránka, 7,5dg
soli, 25vajec.
4.
1kg pečienky, 2kg podbradku alebo slaniny, 6dg soli, 0,5 bal.korenia, 1 mušk.orechu
- postrúhať, 5 guličiek nového korenia (postrúhať), 3 vajcia , 3 strúčiky cesnaku
pomlieť s pečienkou, 2-3 cibule veľkosti citrónu.
5.
1kg pečienky, 1,5kg slaniny, 1kg mäsa, 2 stredné cibule, 5 strúčikov cesnaku,
2PL horčice, 7dg soli., 1bal.korenia, muškátový kvet, 4 vajcia roztrepať v 0,5
litri vody.
6.
Slaninu uvariť asi 30min. Trocha odobrať do kastróla, roztopiť, pridať cibuľu
a cesnak. Zomlieť s pečienkou všetku slaninu. Pridať majoránku, posoliť, okoreniť,
pridať 5 vajec. V pohároch sterilizovať 2,5-3 hodiny.
7.
750g bravč.bôčika, 250g bravč.pečienky, 3 vajcia, 20g soli, trocha mletého mušk.orechu.
Bôčik uvaríme v malom množstve vody, vyberieme ho a do tej istej vody vložíme
na 30 min. pečeň. Bôčik aj pečeň na jemno zomelieme, vložíme do mixéra, zalejeme
vodou v ktorej sa varilo mäso. Pridáme vajcia, soľ, mušk.orech a dobre rozmixujeme.
Plníme do pohárov od detskej výživy a sterilizujeme 2 hodiny pri 100oC.