Tatárska zmes na hrianky
1.
2kg papriky, 1kg rajčín, 5 hl. cesnaku, 6 feferóniek, 2 veľké konzervy Luncheonmeat,
1 deko, 2dl oleja. Pomelieme a varíme 1,5 hod. Dáme do pohárov a sterilizujeme
30 min.
2.
1kg zelenej papriky, 1kg cibule, 7 feferóniek, 1 zeler, 5 mrkiev, 1 deko, 2 rajč.pretlaky,
500g bravč.mäsa, 500g hov.mäsa, 6 strúčikov cesnaku. Očistenú zeleninu pokrájame
a zomelieme. Taktiež pomelieme mäso. Všetko premiešame, pridáme pretlak, nakladač
a dusíme asi 1-1,5 hod. Zmes nalejeme do pohárov a sterilizujeme 30 min. pri 80oC.
3.
3kg papriky, 3/4kg mrkvy, 1/2kg cibule, 3-4 feferóny. Pomlieť, pridať 2dl kečupu,
2 dl octu, osoliť podľa chuti, pridať 200g cukru, variť 30min. vychladnuté mixovať,
dať do pohárov a sterilizovať 15 min.
4.
1kg rajčín, 1kg papriky, 1kg cibule, 2 feferónky, 1,5PL octu, 1dl oleja, 1PL vegety,
2KL soli. Všetko pomlieť, asi 1,5-2 hod. variť. Vychladnuté rozmixovať, 10min.
sterilizovať.