Fazuža s párkom

1.
Postup:
V slanej vode uvaríme 1kg fazule a precedíme. Pridáme 1kg cibule, 2 feferónky, 1kg rajčín, 1kg papriky, všetko pokrájané nadrobno, zmiešame s fazužou a prilejeme 3dl oleja. Na nálev potrebujeme 2,5dl octu, 250g cukru, 1 Deko. Nálev prevaríme, necháme vychladnú a precedíme na vychladnutú zmes. Premiešame, necháme 1 hod. odstá, pridáme 10ks pokrájaných párkov, premiešame a plníme do pohárov. Sterilizujeme 1 hodinu.


2.
Potrebujeme:
1kg cibule, 1kg diétnych párkov, 1kg papriky, 1kg fazule, 1kg rajčín, 250g cukru, 250ml oleja, 200ml octu, 1 deko.
Postup:
Fazužu uvaríme v osolenej vode a scedíme, párky pokrájame na kolieska, rajčiny, papriku a cibužu na pásiky. Cibužu opražíme na oleji do sklovita, pridáme rajčiny a papriku a spolu podusíme. Potom pridáme párky, prísady a nakoniec uvarenú fazužu. Horúcou zmesou naplníme pripravené poháre a dobre ich uzavrieme. Sterilizujeme 20 min.