Nakladaná pečená paprika (recept je prevzatý z časopisu Záhradkár)

Na prípravu tejto ozajstnej lahôdky potrebujeme:
kvalitné čerstvé plody kápie
1 zeler aj s vňaťou
niekoľko strúčikov cesnaku
konzervačný nálev pripravený podľa návodu (Deko a pod..)
kvalitný rastlinný olej

Postup:
Papriku umyjeme a poukladáme na nepatrne pomastený plech. Z oboch strán ich v rúre opečieme. Ešte horúce ich preložíme do misy a zakryjeme aby sa sparili. Po čiastočnom vychladnutí sa papriky dajú ľahko olúpať. Olúpané kápie ukladáme so pohárov celé alebo nakrájané na prúžky. Medzitým si pripravíme nálev, v ktorom necháme povariť na kolieska nakrájaný zeler. Do každého pohára pridáme koliesko zeleru, 1-2 strúčiky nakrájaného cesnaku a kúsok zelerovej vňate. Nakoniec pridáme lyžicu oleja. Poháre uzavrieme a sterilizujeme.