Na prípravu tejto ozajstnej lahôdky potrebujeme:
kvalitné čerstvé plody kápie
1 zeler aj s vňaťou
niekoľko strúčikov cesnaku
konzervačný nálev pripravený podľa návodu (Deko a pod..)
kvalitný rastlinný olej
Postup:
Papriku umyjeme a poukladáme na nepatrne pomastený plech. Z oboch strán ich
v rúre opečieme. Ešte horúce ich preložíme do misy a zakryjeme aby sa sparili.
Po čiastočnom vychladnutí sa papriky dajú ľahko olúpať. Olúpané kápie ukladáme
so pohárov celé alebo nakrájané na prúžky. Medzitým si pripravíme nálev, v ktorom
necháme povariť na kolieska nakrájaný zeler. Do každého pohára pridáme koliesko
zeleru, 1-2 strúčiky nakrájaného cesnaku a kúsok zelerovej vňate. Nakoniec pridáme
lyžicu oleja. Poháre uzavrieme a sterilizujeme.