Tekvica po čínsky (recept je prevzatý z časopisu Záhradkár)

Na 1kg tekvicovej dužiny potrebujeme:
2 PL bravčovej masti
4 cibule
6 strúčikov cesnaku
1 KL mletého zázvoru
1 KL pálivej mletej papriky
3 PL sójovej omáčky
soľ
1-3 PL paradajkového pretlaku

Postup:
Dužinu tekvice nakrájame na kocky. Na panvicu dáme masť, opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu, korenia, na plátky nakrájaný cesnak, sójovú omáčku, soľ a dusíme 20 minút. Potom pridáme pretlak a ešte chvíľu povaríme. Horúcu zmes dávame do malých pohárov, uzavrieme viečka, obrátime hore dnom a necháme vychladnúť. Uložíme v tme a v chlade. Táto zmes je vhodná ako príloha k mäsu s ryžou.