Uhorky do súdka (recept poslala Gabriela Hlinická)

Potrebujeme:
1 deko
100g cukru
viničový list
zelerovú vňať
kôpor
chren
feferónky
cibuľu
uhorky

Postup:
Nálev prevaríme podľa návodu, pridáme cukor a necháme vychladnúť. S vlažným nálevom zalievame uhorky naložené v súdku tak, že na spodok dáme viničový list, zelerovú vňať, kôpor, uložíme uhorky, ktoré prekladáme cibuľou a chrenom, navrch dáme opäť viničové listy, zelerovú vňať a kôpor, zalejeme vlažným nálevom a necháme stáť 5-7 dní.
Uhorky budú ako „kvašáky“, chrumkavé, tvrdé, nekazia sa, vydržia tvrdé veľmi dlho a nálev zostáva číry. Skladujeme na chladnom mieste (ja ich mám normálne v kuchyni a nikdy sa im nič nestalo).