|
|
Ako
správne pripraviť guláš?
|
|
|
Pri
príprave guláša je veľmi dôležitý správny výber mäsa, ako aj
pomer mäsa, cibule, ale najmä správne opraženie červenej papriky.
Pomer mäsa a cibule by mal byť: 2:1 až 4:3. Na 1 kg mäsa teda
počítame 500 g až 750 g cibule. Cibuľa je najchutnejšia, ak
ju upražíme na dostatočnom množstve bravčovej masti.
Guláš v žiadnom prípade nie je diétnym jedlom!!! Správne opaprikovanie
gulášu pokladali majstri starej kuchyne za umenie.
Ak nie je paprika správne opražená, pokazí chuť celého gulášu.
Jedlo je horké, v horšom prípade kyslé. Preto papriku pražíme
na minime a aj to len pár sekúnd. Hneď ju podlejeme studenou
vodou.
Prečo guláš niekedy zhorkne?
Lebo nesprávne zaobchádzame s paprikou. Správny je tento postup:
keď opražíme cibuľu, hrniec odstavíme z ohňa, necháme chvíľu
vychladnúť a až teraz pridáme papriku! Premiešame, počkáme,
kým ňou cibuľa nasiakne, až potom podlievame.
Ak pridáme papriku do šťavy dodatočne, nemôže dobre rozvinúť
svoju chuť.
Ak ju primiešame pri pražení cibule, zhorkne. Je teda potrebné
dodržať správne poradie!
Guláše
z bravčového mäsa
Guláše
z hovädzieho mäsa a diviny
|
|
|
|