...tak toto som ja... .-)
nadpis
kolaz
Naposledy aktualizované:
Dnes je: ,meniny má


VARENIE
Polievky
Predjedlá
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Hydina
Ryby
Údeniny
Guláše
Mleté mäso
Jedlá na ihle
Bezmäsité
Cestoviny
Omáčky a dresingy
Prílohy
Jedlá z vajec
Jedlá zo syra
Múčniky
Koláče a dezerty
Šaláty
Nátierky
ZAVÁRANIE
Zelenina
Ovocie
Trvanlivé nátierky
PRIDAJTE RECEPT
Bezmäsité jedlá


 
 

DROBNÉ rady

  • Ako sa správne krájajú bylinky? Pažítka, petržlenová vňať, bazalka a estragón sa spracúvajú rozličným spôsobom...
  • Prečo býva zapekaná zelenina vodová? Zeleninu by sme nemali blanšírovať, ale nakrájanú ju chvíľu opražiť na olivovom oleji...
  • Prečo rozkrájané jablká zhnednú? Jablká sa sfarbujú pôsobením svetla. Jednoduchý trik, aby sa to nestalo: ...
  • Prečo kapusta niekedy stratí chuť? Aby mala biela kapusta, napr. na kapustné fliačky alebo kapustový závin, čo najlepšiu chuť, je dôležité najprv ju ...
  •  
  • Zelenina
    Biela zelenina mení po olúpaní farbu, čo je spôsobené oxidačnými pochodmi za účasti enzýmov. Preto pri príprave bielej zeleniny (zeler, karfiol, kapusta) zabraňujeme ich zhnednutiu tým...
  •  
  • Vitamíny sú organické látky, ktoré sa nachádzajú v strave v malých množstvách. Sú potrebné na udržanie života a zdravia. Rozdeľujú sa do dvoch skupín podľa rozpustnosti. Sú rozpustné v tukoch a rozpustné vo vode..
  •  
  • Sójová múka
    Sójová múka obsahuje hodnotné bielkoviny, tuk a minerálne látky. Neobsahuje lepok a má málo škrobu, preto do pšeničnej múky pridávame najviac 10 % sójovej múky...
  •  
    ©2003 Miroslav Kimlička